Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Mambo

(Glock's Toto Jr. x Jetset D)

 

 

 

klik op foto voor vergroting (3 maanden oud)

 

klik op foto voor vergroting (enkele dagen oud)

 

Video 6 augustus 2017

   

terug naar fokmerrie Warina N

   

terug naar te koop

Geboren:

Kleur:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

30 maart 2017

vos

hengst

 

 

Verkocht

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401
Toelichting:

Mambo is een fraai gemodelleerd, groot hengstveulen uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal en goedgekeurde dekhengst Tolando. Mambo heeft een aansprekende beentechniek en veel schakelvermogen.

 

Vader Glock's Toto Jr. is een zoon van de legendarische Totilas, die onder het zadel van Edward Gal alle records heeft gebroken. Glock's Toto Jr. is een zeer getalenteerde hengst, die 2 jaar op rij de Hengstencompetitie heeft gewonnen in de klasse L en M.

 

Oudste 3 nakomelingen moeder Warina:

  • Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs: Z2 dressuur

  • Garina elite, IBOP-drs: alle veulens voor excellente bedragen verkocht via gerenommeerde veulenveilingen. Garina en veulen in folder Van Uytert, zie afbeelding rechts.

  • Ellah-Warina verkocht naar Zweden

 

 

 

 

Verdere afstamming:

  • Moedersvader Jetset D is in 2013 de hengst met op één na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

  • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

  • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (springen) en Tolando (dressuur).

 

Toelichting vader:

Glock's Toto Jr (v. Totilas x Desperados) Afbeeldingsresultaat voor Glock's Toto Jr.

Glock's Toto Jr komt uit de eerste jaargang nakomelingen van Totilas, de bewegingskunstenaar die met Edward Gal alle records heeft gebroken en het begrip dressuur naar ongekende hoogte heeft gebracht. Desperados nam met zijn amazone Kristina Sprehe deel aan de Olympische Spelen in Londen zal waarschijnlijk ook deelnemen aan de Spelen in Rio de Janeiro. Uit de moederlijn van Toto Jr. komen ook vele goede sportpaarden. Glock's Toto Jr. zelf is 2 jaar op rij winnaar van de Hengstencompetitie klasse L en M in 2016-2017.

 

Afstamming:

 

 

 

Glock's Toto Jr.

 

Totilas

Gribaldi

preferent

Lominka

elite, preferent, prestatie

 

Desperada

Desperados FRH

 

Regentin

 

 

 

 

Warina N

Stb-EXT, prok

 

Jetset D

Zirkoon

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)