Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Majida-Raquinah

(Blue Hors Zack x Lancet keur)

D-OC

 

 

 

 

 

 

 

terug naar fokmerrie Raquinah

   

 

Geboren:

Kleur:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

Stamboek:

11 mei 2017

bruin

merrie

 

 

In opfok

KWPN

Merrielijn/

fokfamilie:

AVS-merrielijn 87, stam Glule uit 1857

Toelichting:

Chique, hoogedel merrieveulen met mooi model en veel uitstraling. Mooie combinatie van de Grand Prix hengsten Blue Hors Zack, Lancet (2x Olympische Spelen) en Darwin.

 

Merrielijn geeft fijne sportpaarden, waaronder uit dezelfde moeder Exxon (v. Oscar) die uitgebracht wordt in het ZZ-zwaar. Haar moeder (Lancet x Darwin) heeft ook Z-dressuur gelopen.

 

Vader Blue Hors Zack is zelf succesvol in de Grand Prix en heeft ook een uitstekende nafok. Enkele zeer bekende nakomelingen zijn bijv. de goedgekeurde dekhengsten Zonik (toekomstbelofte in de internationale Grand Prix onder Edward Gal) en Sezuan (drievoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden).

 

Verdere afstamming:

  • Lancet keur is een internationaal dressuurpaard dat onder twee verschillende amazones heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen (Athene - Imke Schellekens en Hong Kong - Emma Hindle). Bovendien is hij vader van wereldkampioen 5-jarigen Uzzo (inmiddels Grand Prix dressuur) en goedgekeurde dressuurhengst ZiŽsto.

  • Darwin is eveneens een Grand-Prix dressuurpaard die ook veel dressuurkwaliteiten vererft.

  • Het arabische bloed verderop in de afstamming zorgt behalve voor veredeling ook voor sportaanleg en de juiste sportinstelling. Arabisch en engels volbloed zijn om deze redenen graag gezien in de stamboom.

 

Toelichting vader:

Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz)

Blue Hors Zack

Zack was als 3-jarige kampioen van de KWPN hengstenkeuring als ook de absolute veilingtopper in de aansluitende KWPN Select Sale-veiling. Zijn nakomelingen doen het internationaal zeer goed en worden voor veel geld geveild in de grote veilingen. Zoon Sezuan is goedgekeurd in Denemarken, waar hij verrichtingstopper werd. Ook werd hij  wereldkampioen bij de 5-, 6- en 7-jarige dressuurpaarden.

Zack's veelbelovende zoon Zonik heeft inmiddels een zeer geslaagd Grand-Prix debuut gemaakt met zijn vaste ruiter Edward Gal.

Ook Zack zelf wordt ondanks zijn oogblessure succesvol uitgebracht in de Grand-Prix dressuur.

 

Afstamming:

 

 

 

Blue Hors Zack

 

Rousseau

keur

Ferro

pref

Zsuzsa

ster, pref, sport-drs

Orona

ster, pref, prest, IBOP-drs

Jazz

pref

Karona

ster

 

 

 

Raquinah

Z1 dressuur

 

 

Lancet

keur

OS Athene & Hongkong

 

Wenzel I

 

Stellah H

 

Ilkkah

Darwin

Grand Prix dressuur

Jallabi OX