Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Lambada

(Apache x Jetset D)

 

 

 

klik of foto voor vergroting (6 maanden oud)

 

klik op foto voor vergroting (2 maanden oud)

 

klik op foto voor vergroting (4 dagen oud)

 

 

Video 23 okt 2016: klik hier

 

Video 11 juni 2016: klik hier

 

Video 26 april 2016: klik hier

 

   

terug naar fokmerrie Warina N

   

 

Geboren:

Kleur:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

11 april 2016

vos

hengst

 

 

In opfok

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401
Toelichting:

Lambada is een groot, stoer en braaf hengstveulen (v. Apache) uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal en goedgekeurde dekhengsten Imposantos, Tolando en Landeur. Lambada heeft 3 goede gangen met een aansprekende beentechniek.

 

Oudste 3 nakomelingen moeder Warina:

  • 1x Z2 dressuur, ook elite, sport, IBOP-dr

  • 1x hengstenmoeder elite, IBOP-dr en alle veulens (3) voor excellente bedragen verkocht via gerenommeerde veulenveilingen. Zoon Lamborghini is goedgekeurd in Mecklenburg (Dld) en aangewezen bij het KWPN.

  • 1x verkocht naar Zweden

 

Vader Apache bewijst zich zowel in de dressuursport (Grand-Prix, Olympisch kader) als in de fokkerij met inmiddels drie goedgekeurde zonen (Grand Galaxie Win, Hometown en Improver VDT). Hij is ook vader van de spraakmakende kampioen van de hengstenkeruing Den Bosch 2016, Indian Rock.

 

Verdere afstamming:

  • Moedersvader Jetset D is in 2013 de hengst met op één na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

  • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

  • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (springen) en Tolando (dressuur).

 

Toelichting vader:

Apache (v. UB40 x Krack C)

Bestand:Apache WKselectie2.jpgApache is bloedmooi en valt op met zijn super bewegingen. Hij is opgenomen in het Olympisch dressuurkader met Emmelie Scholtens.

Ook zijn nakomelingen doen van zich spreken met hun expressieve gangen. Inmiddels heeft hij ook al  zijn eerste KWPN-goedgekeurde zoon, namelijk Grand Galaxie Win. In 2016 was zijn zoon Igor (=Indian Rock) de veelbesproken kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch.

 

Afstamming:

 

 

 

 

Apache

 

 

UB40

Olivi

keur

Kilucienne

keur, preferent, prestatie, sport-dr

 

Tolanda

elite, preferent

Krack C

 

Olanda

ster, preferent

 

 

 

 

Warina N

Stb-EXT, prok

 

Jetset D

Zirkoon

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)