Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

JoŽtta-Warina

(Charmeur x Voice)

 

 

 

 

   

terug naar fokmerrie Florence-Warina

   

terug naar te koop

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

6 april 2014

vos

 

merrie

 

 

Verkocht

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401
Toelichting:

Lichtvoetig en charmant merrieveulen (v. Charmeur) met veel kracht en afdruk, uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal en goedgekeurde Lichte Tour dekhengst Tolando. Veulen is eerste veulen van onze veelbelovende Florence-Warina die na het afspenen eerst in de sport zal worden uitgebracht.

 

Moedersvader Glock's Voice wordt door Edward Gal met veel succes uitgebracht in de internationale Grand Prix, met reeds meerdere overwinningen op zijn naam.

 

Verdere afstamming:

  • MMV Jetset D is vader van meerdere internationale Grand-Prix paarden (o.a. Jeff met Stephanie Peters, On Top met Leida Collins-Streik en ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen).

  • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

  • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (springen) en Tolando (dressuur).

 

Toelichting vader:

Charmeur (Florencio x Jazz)

Charmeur is zoon van tweevoudig wereldkampioen jonge paarden in Verden Florencio uit een zeer succesvolle moederlijn van de heer Van Helvoirt, waaruit o.a. NMK kampioen Andy en de goedgekeurde dekhengsten Zhivago (drs), Zuidenwind (drs) en Viento Uno (spr) zijn voortgekomen.

 

De expressieve voshengst Charmeur was destijds verrichtingskampioen en won vervolgens tweemaal op rij de PAVO-cup (bij de 4- en 5-jarigen). In de Hengstencompetie 2012/2013 was hij onverslaanbaar.
 

Zijn veulens doen het erg goed op keuringen en veilingen.

 

Afstamming:

 

 

 

Charmeur

 

Florencio

 

Florestan
Walessa

 

Trendy

Jazz

keur

Endy

 

 

 

Florence-Warina

 

 

 

Voice

 

De Niro

 

Rohbria

 

Warina N

prok

Jetset D

Garina - Barina(v. Sultan)

keur, preferent, sport(dressuur)