Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Imca-Warina

(Rousseau x Jetset D)

1e premie

 

CK Sevenum

 

Video

   

terug naar fokmerrie Warina N

   

terug naar te koop

Geboren:

Kleur:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

7 mei 2013

vos

merrie

 

126

Verkocht

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401
Toelichting:

Imca-Warina is een grote jaarlingmerrie (v. Rousseau)  uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal en goedgekeurde dekhengst Tolando. Ze behaalde een eerste premie op de CK in Sevenum en werd beschreven als zeer goed ontwikkeld en kwaliteitsvol.

 

Vader Rousseau heeft zich in de fokkerij bewezen met drie maal op rij de kampioen van de KWPN-hengstenkeuring. Zack en Ampère doen in binnen- en buitenland erg van zich spreken door hun goede nafok. De oudste nakomelingen van Rousseau worden succesvol uitgebracht in de Grand Prix-dressuur.

 

Verdere afstamming:

  • Moedersvader Jetset D is in 2013 de hengst met op één na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

  • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

  • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (springen) en Tolando (dressuur).

 

Toelichting vader:

Rousseau (Ferro x Roemer)

Ondanks zijn vertrek op jonge leeftijd naar de VS laat Rousseau duidelijk een stempel achter in de fokkerij. Op jonge leeftijd was Rousseau winnaar van de Pavo-cup, de hengstencompetitie en behaalde hij zilver op het WK in Verden.

In de fokkerij leverde hij drie jaar op rij de kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, waarvan Blue Horse Zack en Ampère het meest bekend zijn. Blue Horse Zack (mv Jazz) is in Denemarken goedgekeurd en drukt nu al een duidelijk stempel in de Deense fokkerij met reeds meerdere goedgekeurde hengsten. Ampère (mv Flemmingh) heeft zich afgelopen winter op de hengstenkeuring ook positief onderscheiden met zijn eerste jaargang. Andere KWPN-goedgekeurde dekhengsten met Rousseau als vader zijn: Zenon (mv Whinny Jackson) en Zjengis Kahn (mv Rubinstein).

 

Afstamming:

 

 

 

Rousseau

 

Olympic Ferro

pref

Ulft

keur

Brenda

ster, pref, prest

 

Zsuzsa

ster, sport-dr, prest

Roemer

pref

Landy

ster, pref, prest

 

 

 

 

Warina N

prok

 

Jetset D

Zirkoon

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)